Hispaania piirab riiki saabumist Schengeni alalt

Copy
Lennuk. Foto on illustreeriv.
Lennuk. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Hispaania piirab reiside arvu Euroopa Schengeni viisavaba ala riikidest ja kehtestab 14 päeva pikkuse karantiini kõigile reisijatele, et vältida uusi koroonaviiruse juhtumeid, teatas teisipäeval valitsus.

Meetmed jõustuvad reedel ja kehtivad kuni 24. maini, kui riigis lõpeb eriolukord, mida võidakse pikendada, kirjutati riigiteatajas. 

Hispaanias on COVID-19 nõudnud peaaegu 27 000 inimelu. Riigis on alustatud märtsis kehtestatud erimeetmete leevendamisega. 

«(Eriolukorra) lõpetamise perioodil tuleb suurendada tähelepanelikkust ning tervise ja hügieeni jälgimist kõigi rahvusvaheliste reisijate suhtes, et välistada (viiruse)juhtumite sissetoomist,» kirjutati. 

«Arvestades viiruse üleilmset levikut ja lähtudes ettevaatuse põhimõttest on oluline, et kõik välismaalt saabujad peavad pidama kinni 14-päevasest karantiiniperioodist.»

Tervishoiuametnikud võivad pidada ühendust, et tagada karantiinist kinnipidamine, hoiatati. Karantiinist on lubatud lahkuda vaid esmatarbevahendite ostmiseks või erakorraliseks meditsiiniabiks. Samuti kehtib maski kandmise kohustus. 

Meede ei kehti piiriülestele töötajatele, nagu kaubavedajatele, lennu- ja meditsiinipersonalile juhul, kui nad pole olnud kontaktis nakatunuga.

«Isegi kui meil Hispaanias õnnestub viiruse levik peatada, siis paljudes riikides üle maailma levik jätkub ning sellest tuleneb meie suurim oht .... imporditud juhtumid,» ütles tervishoiuministeeriumi kriisikoordinaator Fernando Simón.

Hispaania sulges oma maapiirid Prantsusmaa ja Portugaliga 17. märtsil, kuid pole praeguseni kehtestanud piirangut Schengenist saabuvatele inimestele.

«Alates 15. maist võivad riiki saabuda vaid Hispaania kodanikud, elanikud, piiriülesed töötajad, tervishoiutöötajad või eakate hooldajad, samuti need, kes suudavad tõestada, et tegemist on hädaolukorraga, või need, kes saabuvad üheselt tööeesmärgil,» ütles tervishoiuminister Salvador Illa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles