Brasiilia president eitab politsei uurimise blokeerimist

BNS
Copy
Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro Foto: ADRIANO MACHADO/REUTERS

Brasiilia president Jair Bolsonaro eitas teisipäeval, et ta tagandas kõrged politseiametnikud kaitsmaks oma perekonda uurimiste eest.

Bolsonaro otsustas aprillis föderaalpolitsei ülema välja vahetada. See vastuoluline otsus viis populaarse justiitsministri Sergio Moro tagasiastumiseni. Oma viimasel pressikonverentsil süüdistas Moro Bolsonarot poliitilises sekkumises politsei töösse.

Föderaalpolitsei uurib mitut asja, mis on seotud Bolsonaro siseringiga, seal hulgas süüdistusi, et tema poeg Carlos, kes on Rio de Janeiro kõrge ametnik, juhtis valeuudiste kampaaniat oma isa kasuks.

Ülemkohtu kohtunik Alexandre de Moraes blokeeris presidendi soovi määrata uueks politseijuhiks oma perekonnasõber Alexandre Ramagen.

Uurijad said enda käsutusse video valitsusistungilt, kus president andis mõista, et soovib politsei juhtkonnas muudatusi uurimiste suukorvistamiseks.

Bolsonaro möönis, et rääkis 22. aprilli istungil oma perekonnast, kuid väitis, et ta viitas pereliikmete füüsilisele kaitsmisele. See olevat tema peamine mure, kuna teda ennast pussitati 2018. aasta presidendivalimiste kampaania ajal.

«Ma ei öelnud kunagi sõna «uurimine». Minu mure pärast pussitamist on alati olnud minu perekonna turvalisus,» ütles Bolsonaro presidendipalee juures ajakirjanikele. «See lindistus pidi hävitatama. Ma ei tea, miks seda ei tehtud.»

Bolsonaro väitis Twitteris, et tal ei ole mingit probleemi avaldada see osa videost, mis puudutab uurimise teemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles