Saksamaa avab piirid juuni keskpaigas

Copy
Saksa-Austria suletud piir Bayerisch Gmainis.
Saksa-Austria suletud piir Bayerisch Gmainis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Saksamaa kavatseb kaotada juuni keskel kontrolli maismaapiiridel, mis seati sisse koroonaviiruse leviku tõkestamiseks, teatas siseministeerium.

Siseminister Horst Seehofer ütles ajakirjanikele, et Saksamaa võtab eesmärgiks saavutada juuni keskpaigaks Euroopas reisimisvabadus.

«Me pikendame sisepiiridel kontrolli, mis pidi lõppema 15. mail, 16. maist 15. juunini 2020,» ütles Seehofer. Ta lisas, et kui viiruse levik kiireneb, võib piiride uuesti sulgemine taas kõne alla tulla. 

Ent kui kõik läheb plaanipäraselt, lõpetatakse piiridel igasugune kontroll alates 15. juunist. Alates sellest kuupäevast alates hakatakse tõenäoliselt lubama riiki ka inimesi väljapoolt Euroopa Liitu.

Piirikontrolli leevendamisega alustatakse tegelikult juba sel nädalal. Alates laupäevast jääb Saksamaa piiridel Prantsusmaa, Šveitsi ja Austriaga kehtima vaid reisijate juhukontroll.

Seehoferi sõnul kaalutakse varasemat piiri avamist ka Taaniga. Alates 15. maist kaotatakse täielikult kontroll piiril Luksemburgiga. 

Robert Kochi instituudi teatel oli Saksamaal tänase seisuga koroonaviirusesse nakatunud 171 306 inimest ja 7634 selle tõttu surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles