Uue viiruskoldega Hiina linn pani end osaliselt lukku

Copy
Hiina kirdeosas asuvas Jilini linnas avastati nädalavahetusel uus nakkuskolle.
Hiina kirdeosas asuvas Jilini linnas avastati nädalavahetusel uus nakkuskolle. Foto: STR/AFP/Scanpix

Hiina kirdeosas asuv Jilini linn sulges pärast kohaliku koroonaviiruse kolde avastamist osaliselt oma piirid ning katkestas transpordiühendused.

Viirusekolde avastamine tekitas hirme uue nakatumiste laine tekkimise ees Hiinas.

Jilini linn, kus elab üle nelja miljoni inimese, peatas täna bussiliikluse ja teatas, et lubab elanikel linnast lahkuda vaid juhul, kui nende viimase 48 tunni jooksul tehtud koroonaproov on negatiivne ning nad peavad kinni määratama tähtajaga «rangest eneseisolatsioonist».

Kõik kinod ning siseruumides asuvad spordisaalid ja teised meelelahutuskohad tuleb kohe sulgeda ja apteegid peavad teada andma palaviku ja viirusevastaste ravimite müügist, ütles kohalik omavalitsus oma teadaandes.

Koroonakoldest anti teada nädalavahetusel ja see asub Jilini Shulani linnaosas.

Jilini aselinnapea hoiatas täna, et olukord on äärmiselt tõsine ja keerukas ning on suur risk viiruse edasiseks levikuks.

Täna teatas linn kuuest uuest nakkusjuhtumist, mis kõik on seotud Shulani linnaosas asuva viirusekoldega, mille tulemusel tõusis kohaliku pesumaja töötajaga seotud viirusejuhtumite arv 21ni.

Shulan peatas pühapäeval nii ühistranspordi kui linnast väljuvad rongid.

Jilin peatas täna hommikul ka linna pearaudteejaamast väljuva rongiliikluse, ütles riigi rahvusringhääling CCTV.

Hiina sai viiruse suures osas kontrolli alla, kuid elab viiruse teise laine hirmus, olles lõpetanud liikumispiirangud ja teised piirangud üle kogu riigi.

Uute nakkusjuhtumite teke Wuhanis pärast seda, kui nädalate jooksul polnud ühtegi uut nakatunut, käivitas kampaania testimaks kõik 11 miljonit elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles