Kogu maailmas on koroonaviirusesse nakatumise tagajärjel surnud kümned tapamajade töötajad, mis toob päevavalgele selle tööstuse koletu varjupoole.

Mitmel pool maailmas on koroonaviiruse kolleteks kujunenud tapamajad, mille uksi pole pandeemiast hoolimata suletud ja kus inimesed on sunnitud töötama külg külje kõrval ning kuna sageli on tegemist võõrtöölistega, ka elama üksteisega tihedalt koos. 

Ühest võõrtööliste majutamiseks mõeldud hoonest üle tee elav naine rääkis Deutsche Wellele, et tunneb neile kaasa. «Nad on vaesed inimesed, kes on pandud armetutesse tingimustesse, ja keda kasutatakse ära,» rääkis ta. 

Ameerika Ühendriikides aga on viiruspuhangutest teada andnud vähemalt 118 tapamaja. Reutersi teatel oli aprilli lõpu seisuga USA tapamajades nakatunud vähemalt 5000 ja surnud 20 töötajat. 

Kirjanik ja õppejõud Jonathan Safran Foer kirjutas hiljuti Washington Posti veergudel, et aastaid on liha kui inimeste eelistatuima proteiiniallika nimel teadlikult hävitatud meie koduplaneeti, nüüd aga saadetakse inimesi liha nimel surma.

«Sel aastal surnud tapamajades töötavate inimeste arv on samal tasemel igal aastal Afganistanis hukkuvate USA sõdurite arvuga,» märkis Foer. «Sõjaväelased, kes riskivad oma eluga terrorismiga võideldes on üks asi. Kuidas aga jõudsime absurdse olukorrani, kus sunnime tsiviilisikuid oma elu ohtu seadma teatud konkreetse toidu nimel?»

Kommentaarid (7)
Copy