Venemaa peatas põlenguid põhjustanud hingamisaparaatide kasutamise

Copy
Haigete evakueerimine möödunud reedel põlema süttinud Moskva haiglast. Venemaal on viimase nädala jooksul aset leidnud kaks põlengut, mille võis põhjustada hingamisaparaat Aventa-M.
Haigete evakueerimine möödunud reedel põlema süttinud Moskva haiglast. Venemaal on viimase nädala jooksul aset leidnud kaks põlengut, mille võis põhjustada hingamisaparaat Aventa-M. Foto: ladimir Vashchenko/TASS/Scanpix

Vene tervishoiuamet andis täna käsu loobuda kasutamast hingamisaparaate, mida peetakse viimastel päevadel kahes koroonahaiglas aset leidnud tulekahju põhjustajaks.

Roszdravnadzor peatas pärast 1. aprilli 2020 toodetud hingamisaparaatide Aventa-M kasutamise Venemaa territooriumil, öeldi teates. Aparaate tootis Uurali tehas, mis on riikliku konglomeraadi Rostek osa.

Aventa-M hingamisaparaate kasutati Moskva ja Peterburi haiglates, kus on viimase nädala jooksul tulekahjudes hukkunud kuus inimest.

Moskva Spassokukotski haiglas sai eelmisel nädalal puhkenud põlengus surma üks, Peterburi haiglas sel teisipäeval viis inimest.

Tervishoiu valdkonna asepeaminister Tatiana Golikova ütles eile, et uurijad on asunud tulekahju puhkemise asjaolusid välja selgitama.

Rostek teatas aprillis, et tema tehased toodavad koroonaviiruse patsientide raviks 6711 hingamisaparaati. Ei ole teada, kui paljud neist on kõnealused hingamisaparaadid Aventa-M.

Venemaa saatis 1. aprillil koroonaabina hingamisaparaate ka USAsse. Abi vastu võtnud USA ametnikud ütlesid aga, et hingamisaparaate ei ole kasutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles