Merkel: Venemaa häkkerirünnakud muudavad koostöö keeruliseks (8)

Copy
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel tõdes täna Bundestagis, et tal on tõendeid Venemaa häkkimisest.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel tõdes täna Bundestagis, et tal on tõendeid Venemaa häkkimisest. Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel kurtis täna, et Venemaa on võtnud ta häkkerirünnakute sihtmärgiks, ning tal on selle kohta tõendeid.

«Ütlen ausalt, et see vaevab mind. Ma püüan iga päev Venemaaga paremaid suhteid luua, aga samal ajal on nii kindlad tõendid, et Vene jõud teevad seda,» ütles kantsler parlamendis, kust tema käest hiljuti päevavalgele tulnud häkkerirünnakute kohta aru päriti.

Saksa luureteenistus on korduvalt teatanud Vene häkkerite katsetest luurata parlamendiliikmete ja muude juhitvate poliitikute järele.

Merkel tõdes, et teated häkkimise kohta segavad usaldusväärset koostööd Venemaaga.

«Kahjuks olen jõudnud järeldusele, et see ei ole midagi uut,» ütles kantsler ja tõdes, et kübersegaduste tekitamine ja faktide moonutamine kuulub Venemaa strateegiasse.

«Ilmselgelt ei tee see Moskvaga paremate suhete loomist lihtsamaks,» tunnitas Merkel ja ütles, et seesugune luuramistaktika on «rohkem kui ebamugav».

Eelmisel nädalal väljastas Saksamaa peaprokuratuur orderi vahistamaks Vene häkker Dmitri Badin, keda kahtlustatakse Kremli käsul Bundestagi ründamises viis aastat tagasi. 29-aastane Badin oli usutavasti osaline 16 gigabaidi salajase informatsiooni varastamises Saksa parlamendist, samuti kantsler Angela Merkeli kantseleist.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles