Rootsi pikendas mittehädavajalikust reisimisest hoidumise soovitust

Copy
Rootsi peaminister Stefan Löfven 13. mail Stockholmis pressikonverentsil.
Rootsi peaminister Stefan Löfven 13. mail Stockholmis pressikonverentsil. Foto: TT News Agency / Scanpix

Rootsi pikendas kolmapäeval mittehädavajalikust välismaale reisimisest hoidumise soovitust 15. juulini, kuid pehmendas suhtumist riigisisesesse reisimisse.

Juhtnöörid, mis on nüüd paigas 15. juulini, hõlmavad reisimist kõikidesse välisriikidesse. Neist anti teada ajal, mil koroonasurmade arv on kerkinud Rootsis üle 3400.

Peaminister Stefan Löfven ütles Stockholmis pressikonverentsil, et teatud tingimustel on lubatud teha ühe- kuni kahetunniseid sõite riigi sees.

«Ma tahan rõhutada, et see ei tähenda, et kõik oleks taas normaalne,» sõnas valitsusjuht. «Nende reiside puhul kehtib endiselt kaine mõistus, suur ettevaatlikkus ja veelgi suurem vastutus.»

Rootsi terviseameti juht Johan Carlson ütles, et teha võib lühireise, kui need ei hõlma eakate sugulaste või teistesse riskirühmadesse kuuluvate inimeste külastamist ja kui välditakse võimaluse piirides sotsiaalseid kontakte.

Rootsi ei ole kehtestanud selliseid karme liikumispiiranguid nagu mujal Euroopas ning reisipiirangud ei ole õiguslikult siduvad.

Rootsi tervishoiuvõimud teatasid kolmapäeval, et riigis on kinnitust leidnud 27 909 koroonanakkuse juhtu ning COVID-19 on nõudnud 3460 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles