Euroopat pahandab ravimihiiu plaan tuua vaktsiin USA turule

Copy
Euroopas põhjustas pahameelt ravimifirma Sanofi tegevjuhi lubadus toimetada esimene koroonaviiruse vaktsiini saadetis USAsse.
Euroopas põhjustas pahameelt ravimifirma Sanofi tegevjuhi lubadus toimetada esimene koroonaviiruse vaktsiini saadetis USAsse. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Prantsuse valitsuse sõnul oleks vastuvõetamatu, kui Prantsuse ravimihiid Sanofi tooks koroonaviiruse vaktsiini selle väljatöötamise korral esmajoones USA turule.

Pariis nimetas sellist käitumist vastuvõetamatuks kriisis, kus üle maailma on koroonaviiruse tagajärjel surnud pea 300 000 inimest.

Vastuolu algatas Sanofi tegevjuht Paul Hudson, öeldes, et esimese saadetise saavad USA patsiendid, sest nende valitsus aitas vaktsiiniuuringute rahastamisel.

«USA valitsusel on õigus kõige suuremale eeltellimusele, sest ta investeeris riskantsesse ettevõtmisesse,» ütles Hudson Bloomberg Newsi kolmapäeva õhtul avaldatud intervjuus. Hudson on Briti kodanik, kes möödunud aastal ettevõtte juhtimise üle võttis.

«Nii saab see olema, sest nemad investeerisid oma elanikkonna kaitsmisesse ja majanduse käivitamisse,» ütles ta. «Tegin Euroopas kampaaniat, et öelda, et esimesena saab vaktsiini USA.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles