Indoneesia turgudelt pole nahkhiired kuhugi kadunud

Postimees
Copy
Indoneesia Tomohoni turul pole nahkhiirte ja teiste metsloomadega kauplemine koroonapandeemiast hoolimata hoogu maha võtnud.
Indoneesia Tomohoni turul pole nahkhiirte ja teiste metsloomadega kauplemine koroonapandeemiast hoolimata hoogu maha võtnud. Foto: Ronny Adolof Buol/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kui Hiina on teatanud eksootiliste metsloomadega kauplevate turgude sulgemisest, siis Indoneesias käib äri nendega hoogsalt edasi. Ekspertide sõnul võib see tähendada, et uus pandeemia saab alguse just sealt.

Kuuel päeval nädalas koguneb ligi 120 lihunikku Indoneesia kõige kurikuulsamale Tomohoni turule, kus lettidelt võib leida nii tükeldatud nahkhiiri, rotte, madusid kui sisalikke.

Lihunike seas on neidki, kes tükeldavad toiduks koeri ja kasse, kellest paljud on olnud kunagi kellegi lemmikloomaks ja lihtsalt tänavalt pihta pandud. Vahel leiavad loomad eriti julma lõpu - nad pekstakse toigastega surnuks ning nende karv pannakse põlema.

«See turg on nagu loomapatogeenide kohvik,» ütles Indoneesias koroonaviiruse vastast võitlust juhtiv Wiku Adisasmito New York Timesile. «Metsloomade söömine on sama nagu tulega mängimine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles