Kummaline viirusesündroom on nõudnud maailmas vähemalt viie lapse elu

Copy
Prantsusmaal asuv La Timone'i haigla teatas, et nende juures suri üheksa-aastane poiss harvaesinevasse Kawasaki tõve laadsesse haigusse, mida tema arst seostab koroonaviirusega.
Prantsusmaal asuv La Timone'i haigla teatas, et nende juures suri üheksa-aastane poiss harvaesinevasse Kawasaki tõve laadsesse haigusse, mida tema arst seostab koroonaviirusega. Foto: Daniel Cole/AP/Scanpix

Prantsusmaal suri üheksa-aastane poiss harvaesinevasse Kawasaki tõve laadsesse haigusse, mida tema arst seostab koroonaviirusega.

Prantsusmaal on see esimene juhtum, samalaadseid uuritakse ka Londonis ja New Yorgis, kus surnud on vastavalt üks ja kolm last.

Kawasaki tõbi ehk mukokutaanne lümfadenopaatiline sündroom ehk limaskesta-naha-lümfisõlme sündroom on kuni 5-aastastel lastel harva esinev autoimmuuntõbi, millele on iseloomulik südame pärgartereid tabav nekrotiseeriv põletik koos mukokutaanse lümfisõlmede sündroomiga.

Marseille' La Timone'i haigla laste intensiivraviosakonna juhataja Fabrice Michel ütles, et poiss suri südameseiskumisest tingitud neuroloogiliste tüsistuste tagajärjel.

Koroonadiagnoosi saanud last raviti haiglas seitse päeva, ta suri laupäeval, ütles arst.

Viimase kolme nädala jooksul on tulnud mitmest riigist teateid Kawasaki tõvele sarnaste sümptomitega lastest. Teadlased seostavad seda Covid-19ga.

Londonis suri kolmapäeval sarnaste sümptomitega koroonaviirusse nakatunud 14-aastane poiss. New Yorgi kuberneri Andrew Cuomo teatel on osariigis sarnastel asjaoludel surnud kolm last ja veel rohkem kui sadat haigusjuhtumit uuritakse.

Prantsusmaal on selliseid haigusjuhtumeid alates märtsi algusest kuni 12. maini tuvastatud 125.

Kummalise haiguse tunnusteks on kõrge palavik, lööve, kõhuvalu, konjunktiviit ja punane või paistes keel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles