USA Libertaarse Partei kandidaat loobus presidendiks pürgimisest

Copy
USA poliitik Justin Amash 21. august 2019.
USA poliitik Justin Amash 21. august 2019. Foto: AP/Scanpix

USA Libertaarse Partei parlamendisaadik Justin Amash teatas laupäeval, et ei kandideeri presidendiks, kuna COVID-19 pandeemia on muutnud kampaaniategevuse võimatuks. 

Amash teatas soovist presidendiks kandideerida alles 28. aprillil. 

«Pärast põhjalikku reflekteerimist jõudsin järelduseni, et tingimused ei võimalda sel aastal mul kandidaadina edu saavutada ning seega ma ei hakka kandidaadiks,» kirjutas ta Twitteris. 

Ta tõi presidendiks pürgimisest loobumise põhjustena välja majanduskriisi mõju kampaania rahastamisele, samuti sotsiaalse distantseerimise nõude ning poliitilise polariseerumise. 

«Ma usun jätkuvalt, et kandidaat väljaspool vanu parteisid (vabariiklased ja demokraadid), mis pakub visiooni vabadusele ja võrdsusele tuginevast valitsusest, võib õiges keskkonnas läbi murda. Kuid praegune keskkond seab erakordseid väljakutseid,» ütles ta. 

Amash lahkus Vabariiklikust Parteist 2019. aasta suvel. 

Aprillis teatas ta kavatsusest kandideerida Libertaarse Partei esindajana. 

Ta esitas ennast alternatiivina vabariiklasest presidendile Donald Trumpile ja tõenäolisele demokraatide kandidaadile Joe Bidenile. 

Eelmistel presidendivalimistel 2016. aastal kogus Libertaarse Partei kandidaat Gary Johnson peaaegu 4,5 miljonit häält ehk üle kolme protsendi kõikidest häältest. 

USA presidendivalimised toimuvad 3. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles