Kanaaride lähedal päästetud migrandid pandi karantiini (1)

Copy
Põgenikepaat. Foto on illustratiivne.
Põgenikepaat. Foto on illustratiivne. Foto: Xinhua/Scanpix

Rühm Fuerteventura ranniku lähedal päästetud põgenikke paigutati kohustuslikku karantiini, teatasid laupäeval Hispaaniale kuuluvate Kanaari saarte võimud.  

Rannavalve toimetas paadi 38 migrandiga turvaliselt Kanaari saarte Fuerteventura sadamasse.

Nad päästeti päeval, mil Hispaania hakkas rakendama kohustuslikku 14-päevast karantiini kõigi nii lennukil kui meritsi riiki saabuvate reisijate suhtes, et vältida koroonanakkuste sissetoomist välismaalt. 

Saabumisel toimetati põgenikud karantiini, ütles Kanaaride valitsusametnik uudisteagentuurile AFP, täpusustamata samas, kes laeva pardal viibisid või kus neid hoitakse. 

Uus meede jääb jõusse 24. maini, kui riiklik eriolukord läbi saab, kuigi valitsus vihjas laupäeval oma kavatsusele pikendada piiranguid juuni lõpuni. 

Hispaania on üks uuest koroonaviirusest enim kannatada saanud maid, ühtekokku on siin COVID-19 läbi elu kaotanud üle 27 000 inimese. Märtsi keskpaigast rakendatud ülirangeid piiranguid on hakatud siiski ettevaatlikult leevendama.

Fuerteventura asub umbes 100 kilomeetri kaugusel Aafrika looderannikust. 

Kuigi Hispaaniasse saabuvate põgenike hulk on järk-järgult kahanemas, on meritsi Kanaari saartele jõudmas üha rohkem põgenikke. 15. aprilli seisuga oli tänavu sinna tulnud 1781 migranti, aasta varem samal perioodil 181. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles