Indias tõusis koroonanakkuste arv üle 100 000

Copy
Indias Uttar Pradeshi osariigis kontrollitakse rongi peale minevate võõrtööliste temperatuuri.
Indias Uttar Pradeshi osariigis kontrollitakse rongi peale minevate võõrtööliste temperatuuri. Foto: AFP / Scanpix

Indias on koroonaviirusesse nakatunute arv ületanud 100 000 piiri. Nakkusjuhtumite arv kasvab üleriigiliste liikumispiirangute ajal linnadest koju naasnud võõrtööliste koduosariikides.

India tervishoiuministeerium teatas teisipäeval, et riigis on ühtekokku 101 139 nakkusjuhtumit ja 3163 koroonasurma. Pea 39 000 inimest on haigusest tervenenud.

Möödunud nädalast alates on Indias registreeritud keskmiselt 4000 uut nakatunut päevas. Kõige hullem on olukord Maharashtra osariigis, kes on teada andnud enam kui 35 000 nakatunust ja 1249 koroonasurmast.

Hiljutise suurenenud registreeritud nakatunute arvu tõusu põhjuseks peetakse suuremat testimist. Kuid tervishoiueksperdid kardavad, et Indias on selles osas endiselt suur mahajäämus.

Riik on üks madalaima testimiste arvuga riike maailmas. 1000 inimese kohta on tehtud 1,5 koroonatesti. USA-s on see näitaja 32.

Pühapäeval pikendas India kehtivaid liikumispiiranguid 31. maini, kuid andis osariikidele loa ettevõtete avamiseks, et majandustegevust elavdada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles