Dagestani katastroof paljastas Venemaa valed koroonaandmed (5)

Copy
Hoolimata pandeemiast avati Dagestanis täna Aserbaidžaani kodanikele mõeldud ajutine varjupaik.
Hoolimata pandeemiast avati Dagestanis täna Aserbaidžaani kodanikele mõeldud ajutine varjupaik. Foto: Dagestan Republic Branch of the/Russia Emergencies Ministry/TASS/Scanpix

Venemaa Dagestani piirkonna kohalikud võimud on sealset koroonaviiruse levikut nimetanud katastroofiliseks. Piirkonna tervishoiusüsteem on kokku kukkunud ning nüüd palutakse abi Kremlilt.

Juba päevi on räägitud koroonaohvrite arvu massilisest suurenemisest ja haiglate ülekoormusest moslemienamusega regioonis. Kohalikud meditsiinitöötajad on sotsiaalmeedias esinenud meeleheitlike abipalvetega.

Dagestani kõrgeima vaimuliku mufti Ahmad Abdulajevi sõnul on olukord väga keeruline, abipalvega pöördus ta Kremli poole. «Katastroofi ulatus sunnib meid teie poole pöörduma. Palun pöörake tähelepanu Dagestanile,» ütles vaimulik eilses videokõnes president Vladimir Putinile.

Regiooni tervishoiuministri Džamaludin Gadžiibragimovi sõnul on seal kopsupõletiku tõttu surnud 657 inimest, nende seas 40 meedikut. Gadžiibragimov ütles pühapäeval kohalikule meediale antud intervjuus, et tema piirkonnas on nakatunud vähemalt 13 000 inimest. Venemaa ametliku statistika kohaselt on aga Dagestanis viiruse tagajärjel surnud vaid 29 inimest. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles