Venemaal registreeriti rekordiline ööpäevane koroonasurmade arv (3)

Copy
Inimtühi Moskva.
Inimtühi Moskva. Foto: TASS/Scanpix

Venemaal registreeriti viimase 24 tunniga 135 uuest koroonaviirusest tingitud surmajuhtumit, mis on rekordiline ööpäevane surmade arv riigis, teatasid täna tervishoiuametnikud.

Kokku on nüüd Venemaal COVID-19 tagajärjel surnud 2972 inimest, koroonaviirusega nakatunuid on tuvastatud 308 705. 

Ööpäevaga lisandus 8764 uut nakatunut, mis on madalaim arv pärast 1. maid.

Venemaal on registreeritud vähem surmajuhtumeid kui teistes suure nakatunute arvuga riikides, aga paljud kahtlevad ametlike andmete õigsuses ja süüdistavad võime nende puudulikus esitamises, et kriisi ulatust väiksemana näidata.

Tervishoiuametnike sõnul on ametlik koroonasurmade arv väiksem kui USA-s ja mitmes Euroopa riigis sellepärast, et arvesse võetakse ainult otseselt viiruse põhjustatud juhtumid.

Öeldakse ka, et kuna viirus jõudis Venemaale hiljem, oli neil rohkem aega haiglaid ette valmistada ja ulatuslik testimine käivitada.

Kolmapäeval teatas Venemaa esmakordselt, et viimase ööpäeva jooksul paranenute arv – 9262 – on suurem kui positiivse testitulemuse saanute oma. Aktiivsete haigusjuhtude arv on langenud 633-ni.

Koroonaviirusse nakatunud ja haiglas viibinud peaminister Mihhail Mišustin naasis teisipäeval tööle.

Venemaa jääb nakkusjuhtude arvult maha vaid USA-st, kuid uute nakatunute hulk on juba viiendat päeva järjest alla 10 000.

Viirusekoldeks on muutunud Dagestan, kus 2,9 miljoni elaniku kohta on tuvastatud üle 3600 nakkusjuhtumi ja surnud on 36 inimest.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles