WHO: ööpäevaga nakatus koroonaviirusesse rekordarv inimesi (1)

Copy
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus Foto: AFP / Scanpix

Maailma Terviseorganisatsioonile (WHO) teatati kolmapäeval 106 000 uuest koroonaviirusesse nakatunust. Tegemist on seni suurima nakatunute arvuga ööpäevas. 

Terviseorganisatsiooni peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesuse sõnul on pandeemiaga veel pikk tee minna. 

«Viimase 24 tunni jooksul on Maailma Terviseorganisatsioonile teatatud 106 000 juhtumist - kõige rohkem ühe päeva jooksul puhangu algusest. Peaaegu kaks kolmandikku nendest juhtudest teatati ainult neljas riigis,» kommenteeris ta. 

Tegemist on suurima nakatumiste arvuga ühe päeva jooksul alates pandeemia algusest Hiinas Wuhanis eelmise aasta detsembris.

Viimastel päevadel on Ladina-Ameerikas nakatumiste arv hüppeliselt kasvanud, mõned riigid kehtestasid uuesti liikumispiirangud, mida vahepeal leevendati.

Enim on viirusest räsitud Brasiilia, kus on maailma suuruselt kolmas nakatumiste arv. Ka Peruus, Mehhikos ja Tšiilis on nakatumiste arv pidevalt kasvanud.

Brasiilia tervishoiuametnikud andsid teada 1179 uuest nakatumisest viimase ööpäeva jooksul, kuigi riigi parempoolne president Jair Bolsonaro on endiselt tugevalt liikumispiirangute kehtestamise vastu, kirjeldades neid kui mittevajalikke «väikese gripi puhul».

Et seni on maailmas juba umbes viis miljonit koroonaviirusesse nakatunut ning koroonasurmade arv on 325 000, ootavad valitsused läbematult koroonavaktsiini valmimist. Vaktsiin võimaldaks riikide majandustele löögi andnud liikumispiirangute lõpetamist.

Kolmapäeval tuli selles osas julgustavaid uudiseid, sest ahvide peal läbi viidud katsetused näitavad, et on võimalik, et inimestel areneb viiruse suhtes immuunsus.

Teadlased andsid teada ühe uuringu tulemustest, milles uuriti vaktsiini prototüüpe ning lisaks uuriti ka seda, kas Covid-19 nakatumine kaitseb uuesti nakatumise eest.

«Nägime reesusmakaakide peal, et vaktsiini prototüüp kaitseb SARS-CoV-2 nakatumise eest ning et nakatumine SARS-CoV-2 kaitseb uue nakatumise eest,» ütles Dan Barouch, üks uuringu juhtivatest autoritest Bostonis asuvast diakoniss Beth Israeli meditsiinikeskusest.

Worldometeri statistika kohaselt on maailmas nakatunud koroonaviirusesse üle viie miljoni inimese, kellest surnud on üle 300 000 ja terveks kuulutatud pea kaks miljonit inimest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles