Prantsusmaa: karantiini leevendamise järel pole märke viiruse kasvust

Copy
Saint-Lazare rongijaam, 11.05.
Saint-Lazare rongijaam, 11.05. Foto: BERTRAND GUAY/AFP

Prantsusmaal ei ole veel märke näha uue koroonaviiruse levimise kasvust pärast karantiiniaja reeglite leevendamist, kommenteeris kolmapäeval tervishoiuminister Oliver Veran igapäevast statistikat, mis on näidanud pidevat langustrendi.

Prantsusmaa leevendas 11. mail oluliselt liikumis- ja muid piiranguid pärast pea kahe kuu pikkust pea täielikku karantiini, et epideemiast räsitud majandusele hoogu anda.

Veran hoiatas samas, et praegu on veel vara anda hinnangut leevenduste mõjule.

«Läheb vähemalt 10 kuni 15 päeva, et teaksime, kas sel on epideemiale mingit mõju,» ütles ta pärast kabinetiistungit ajakirjanikele, märkides, et langustrendis on nii haiglaravil kui intensiivpalatites olevate patsientide arv.

«Nii et me ei näe viiruse ringluses uut esiletõusu, ent see ei tähenda, et viirus ei ringleks,» lisas ta.

President Emmanuel Macron kirjutas samas Twitteris: «Epideemia ei ole meil veel seljataga. Me ei kavatse oma jõupingutustes järele anda.»

Tervishoiuministeeriumi viimaste andmete kohaselt registreeriti Prantsusmaa haiglates ja hooldekodudes viimase ööpäevaga 110 surmajuhtu, mis kergitas riigi ohvrite arvu 28 132-ni.

Intensiivravil olevate inimeste arv vähenes eelmise ööpäeva statistikaga võrreldes 100 inimese võrra, langedes 1794 peale. Kriisi tipphetkil oli see näitaja üle 7000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles