Brasiilia tuntud seebinäitlejanna astus kultuuriministri kohalt tagasi

Copy
Kultuuriministri ametist tagasi astunud Regina Duarte 9. märtsil uudistekanali CNN Brasil avamisel.
Kultuuriministri ametist tagasi astunud Regina Duarte 9. märtsil uudistekanali CNN Brasil avamisel. Foto: Fotoarena/Scanpix

Brasiilia tuntud näitlejanna Regina Duarte astus kolmapäeval tagasi kultuuriministri ametist, tegemist on neljanda kõrgetasemelise lahkumisega parempoolse riigipea Jair Bolsonaro kabinetist vaid veidi enam kui kuu aja jooksul.

Meedia kohaselt ristas Duarte, keda kutsutakse aastakümneid kestnud populaarsete telenovelade karjääri tõttu «Brasiilia kullakeseks», piike Bolsonaroga seoses viimase üleskutsega juurida välja niiöelda vasakpoolsed mõtteviisid tema valitsuse liikmete seas.

Mõlemad säilitasid siiski naerunäo, kui teatasid Duarte lahkumisest Twitterisse postitatud videoklipis.

«Härra president, kas te annate mulle kinga,» küsis Duarte humoorikalt presidendipalee ees.

«Ma ei teeks iialgi midagi sellist,» vastas Bolsonaro.

Duarte ütles, et lahkub ametist, et asuda tööle Brasiilia riiklikus filmiarhiivis São Paulos, kus saab olla ka lähemal oma perele.

Duarte on juba viies kultuuriminister Bolsonaro valitsuses, mille jooksul on ministriportfell kaotanud oma tähtsust, muutudes ministeeriumist pelgalt sekretariaadiks.

Duarte eelkäija oli teatrilavastaja Roberto Alvim, kes sunniti ametist tagasi astuma jaanuaris, kui ta oli parafraseerinud natsi-Saksamaa propagandaministri Joseph Goebbelsi kõnet.

Viimastel nädalatel on Bolsonarol tulnud tunnistada mitme ministri lahkumist, teiste seas populaarne justiitsminister Sergio Moro, kes lahkus omal soovil pärast seda, kui oli süüdistanud riigipead föderaalpolitsei juurdlustesse «poliitilises sekkumises». See viis potentsiaalselt ohtliku juurdluseni, millega uuritakse, kas president püüdis kohtumõistmist takistada.

Samuti on ametist lahti saanud kaks tervishoiuministrid vähem kui kuu aja jooksul.

Bolsonaro ei pea koroonaviirust paljuks enamaks kui vaid «kergeks gripiks» ning on hoiatanud, et kodus püsimise meetmed hävitavad majanduse.

Koroonaviirus on kolmapäevase seisuga nõudnud ligi 19 000 inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles