Jaapan tühistab eriolukorra veel kolmes prefektuuris

BNS
Copy
Koroonaviirus nurjas Jaapanis toidumessi.
Koroonaviirus nurjas Jaapanis toidumessi. Foto: STOYAN NENOV/REUTERS

Jaapani majandusministri sõnul kiitsid eksperdid heaks valitsuse plaani tühistada koroonapandeemia eriolukord Osakas ja kahes naaberprefektuuris, kus uute nakatumiste arv näitab langustendentsi, kuid jätta jõusse piirangud Tokyo piirkonnas ja Hokkaido saarel.

Majandusminister Yasutoshi Nishimura ütles neljapäeval ajakirjanikele, et eksperdid kiitsid heaks plaani tühistada eriolukord Osakas, Kyotos ja Hyogos.

Meetmed jäävad paika pealinnas Tokyos ja kolmes naaberprefektuuris ning Hokkaido saarel, kus nakatumiste arv on vähenemas, kuid olukord vajab veel paranemist.

Peaminister Shinzo Abe kehtestas 7. aprillil koroonapandeemia tõttu eriolukorra välja seitsmes piirkonnas, kaasa arvatud Tokyos, ja laiendas seda 16. aprillil kogu riigile.

14. mail tühistati eriolukord 39 prefektuuris 47-st.

Abe teeb valitsuse plaani ametlikult teatavaks hiljem neljapäeval pärast seda, kui parlamendikomisjonid on andnud sellele heakskiidu.

Tervishoiuministeeriumi andmetel on Jaapanis seni kinnitust leidnud 16 424 koroonanakkust, COVID-19 on nõudnud 777 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles