Vene sõjavägi ehitas Siberi kullakaevanduse nakatunud töötajatele karantiinilaagri

Copy
Venemaal Krasnojarski krais asuv Olimpiada kullakaevandus.
Venemaal Krasnojarski krais asuv Olimpiada kullakaevandus. Foto: Reuters / Scanpix

Vene sõjavägi ehitas Siberi tohutu kullakaevanduse tööliste karantiini panemiseks laagri, teatas kaitseministeerium neljapäeval pärast seda, kui sadadel kaevuritel tuvastati koroonaviirus.

Isolatsioonirajatised püstitati Olimpiada kaevanduse ja Krasnojarski töötlemistehase töölistele, teatas ministeerium.

Esialgsete kontrollide käigus andis positiivse koroonaproovi pea 900 töölist, ütles kaevandust haldava Poljusi kontserni peadirektor Pavel Gratšev. Hiljem kinnitasid tervishoiuametnikud neist umbes 400 nakatumise. Kokku töötab kaevanduses umbes 6000 inimest.

Vene kesksõjaväeringkonna polkovnik Dmitri Pjatunin ütles, et sõjavägi pani püsti meditsiinirajatised ja telgid kuni 2000 inimese ravimiseks ja isoleerimiseks.

Kaitseministeerium eraldas president Vladimir Putini korraldusel kaevanduse haiguspuhangu ohjeldamiseks mobiilse välihaigla ja 200 sõjaväelast, nende seas 77 arsti ja meditsiinispetsialisti.

Gratšev ütles sel nädalal, et kaevanduse tegevus jätkub tavapäraselt. «Töötajad, kes ei ole karantiinis, jätkavad kohustuste täitmist,» ütles ta kohtumisel oblasti kuberneriga. «Võitlus nakkuse vastu on väga hästi koordineeritud.»

Venemaal on kokku tuvastatud 317 554 koroonaviiruse juhtu. Surnud on 3099 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles