Austraalia pikendas keeldu kruiisilaevadele septembri keskpaigani

BNS
Copy
Ristluslaev Ruby Princess seisab ankruplatsil Manila Bay lahel Filipiinidel, kuhu laev sõitis, et viia koju filipiinlastest meeskonnaliikmed.
Ristluslaev Ruby Princess seisab ankruplatsil Manila Bay lahel Filipiinidel, kuhu laev sõitis, et viia koju filipiinlastest meeskonnaliikmed. Foto: /AP

Austraalias pikendati reedel keeldu enamikule kruiisilaevadele kolme kuu võrra kuni septembri keskpaigani. 

Keeld kehtib igale ristluslaevale, mis on võimeline kandma enam kui sada reisijat, teatas Austraalia piirivalve avalduses. 

Kruiisireisindusele on kehtestatud keelud uue koroonaviiruse pandeemia tõttu üle terve maailma. 

Austraalia teatas esimest korda keelust rahvusvahelistele kruiisilaevareisidele 27. märtsil, kui selle akvatooriumil oli peaaegu 30 ristluslaeva. 

Sajad pardalt maale tulnud austraallastel tuvastati koroonaviiruse haigus Covid-19. 

Laevareisijatest haiged moodustavad kõigist Austraalia 101 surmajuhtumist enam kui 20. Suurem osa nendest surmadest ja nakkustest on seotud ristluslaevaga Ruby Princess, mis jõudis Sydneysse märtsi lõpus. 

Otsused selle laeva ja reisijate suhtes on viinud kriminaaljuurdluseni. 

Austraalia sulges oma piirid mittekodanikele märtsi lõpus. Välismaalastel on keelatud riiki sisenemine lähemas tulevikus. 

Peaminister Scott Morrison on tõstatanud võimaluse pakkuda reisikeelu erandit Uus-Meremaa kodanikele. Reedene teadaanne Austraalia piirivalve poolt säärast erandit aga ei sisaldanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles