Pakistanis kukkus ligi saja inimesega reisilennuk elupiirkonda

Copy
Päästetöötajad Karachis elumajade vahele kukkunud Pakistan International Airlinesi lennuki rususid kustutamas. Lennuki pardala oli üle saja inimese.
Päästetöötajad Karachis elumajade vahele kukkunud Pakistan International Airlinesi lennuki rususid kustutamas. Lennuki pardala oli üle saja inimese. Foto: ASIF HASSAN / AFP / Scanpix

Pakistani lõunaosas Karachi suurlinnas kukkus täna keset elumaju alla reisilennuk, mille pardal oli 98 inimest. Andmed hukkunute kohta on seni vastukäivad, kuid lisaks lennukis olnutele sai surma ka mitu inimest maa peal.

Lennufirma Pakistan International Airlines (PIA) lennuk valmistus maanduma, kuid kukkus elurajooni, põhjustades plahvatuse, mis paiskas õhku hiiglasliku suitsupilve.

Päästjad ja kohalikud elanikud tõttasid inimesi rusudest välja tooma, tuletõrjujad asusid leeke kustutama. Pakistani armee saatis päästetöödele appi ka sõjaväe.

PIA pressiesindaja Abdullah Hafeez ütles, et lennuki Airbus A320 pardal oli 91 reisijad ja seitse meeskonnaliiget.

Karachi linnapea Wasim Akhtari sõnul said kõik lennuki pardal olnud inimesed surma, kuid sotsiaalmeedias on mitmed inimesed väitnud, et nad vestlesid lennukis olnud inimeste sugulastega, kelle lähedased olid elus.

Ka kaks anonüümsust palunud lennundusametnikku teatasid, et vähemalt kaks inimest pääses katastroofist eluga.

Kohalikud telekanalid ütlesid, et eluga pääses kolm kõige esimeses reas istunud reisijat, nende seas ühe Pandžabi panga juht Zafar Masood.

«Praegu oleks ennatlik midagi öelda. Meie meeskond on koolitatud tulema toime hädamaandumistega. Kõik mu palved on suunatud perekondadele. Me jätkame info jagamist läbipaistvalt,» lubas Pakistan International Airlinesi pressiesindaja Abdullah Hafeez.

AFP reporter nägi, kuidas söestnud laipu kiirabiautodesse kanti.

Jinnah' meditsiinikolledži direktor Seemin Jamali ütles, et neile toodi kaheksa surnut ja 15 vigastatut. «Nad kõik on maa pealt, ühtki lennureisijat ei ole siia toodud,» sõnas ta.

Lennuk startis Lahorest ning oli õnnetuse ajal maandumas Jinnah' rahvusvahelises lennujaamas. Õhusõiduki rusud kukkusid lennujaamast 3,2 kilomeetri kaugusel Karachi Model Colony linnaossa, kus kannatada sai mitu maja.

Alla kukkunui lennuki piloot olla mõni minut enne õnnetust kõnelenud tehnilisest rikkest ning lennujuhtimiskeskus oli talle kinnitanud, et mõlemad maandumisrajad on talle avatud, kuid lennuk oli seepeale suunda muutnud.

Pakistani siseministri Ijaz Ahmad Shah' sõnul olevat piloot öelnud, lennuk on mootori kaotanud, ja andnud välja hädakutsungi.

Õnnetus toimus kõigest paar päeva pärast seda, kui Pakistan lubas reisilendudel jätkuda. 

Pakistanis on viimasel kümnendil toimunud korduvalt tõsiseid lennuõnnetusi.

2010. aastal kukkus Islamabadi lähistel alla Airblue lennuk, surmates kõik 152 pardal olnud inimest. Tegu on riigi ajaloo ohvriterohkeima lennuõnnetusega.

Kaks aastat hiljem kukkus halva ilmaga maanduda üritanud Bhoja Airi Boeing 737-200 alla Rawalpindi lennujaama juures, õnnetuses said surma 121 reisijat ja kuus meeskonnaliiget.

2016. aastal süttis riigi põhjaosast Islamabadi teel olnud Pakistan International Airlinesi lennuk, surma sai 47 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles