USA miljardäride varandus on pandeemia ajal jõudsalt kasvanud

Copy
Amazoni juht Jeff Bezos.
Amazoni juht Jeff Bezos. Foto: Reuters / Scanpix

USA miljardäride varandus on viimase kahe kuuga kasvanud 15 protsenti, hoolimata koroonaviiruse pandeemiast, selgub äsja avaldatud uuringust.

Üle 600 Ameerika miljardäri on pandeemia kiuste aina rikkamaks saanud, kuna piirangute ajal on kerkinud tehnoloogiafirmade aktsiad, selgub kahe mõttekoja koostatud analüüsist.

Vahemikus 18. märts kuni 19. mai kerkis nende varandus kokku 434 miljardi dollari võrra, samal ajal kui mitmekümnele miljonile lihtsamale ameeriklasele tõi pandeemia töökoha kao ja kitsikuse.

Iseäranis palju kasvas Amazoni juhi Jeff Bezose ja Facebooki juhi Mark Zuckerbergi jõukus. Bezose vara väärtus tõusis 30 protsenti 147,6 miljardi dollarini ja Zuckerbergi oma 45 protsenti 80 miljardi dollarini, ütlesid uuringu läbiviijad.

Uuringu viisid läbi mõttekojad Americans for Tax Fairnessi ja Institute for Policy Studies' Program for Inequality, tuginedes Forbesi andmetele.

Microsofti asutaja Bill Gatesi ja Berkshire Hathaway'i Warren Buffetti vara kerkis vastavalt 8,2 protsenti ja 0,8 protsenti.

Koroonaviiruse ohjeldamiseks kehtestatud piirangute tõttu on alates märtsi keskpaigast töö kaotanud 36,8 miljonit ameeriklast.

Teised andmed näitavad elamumüügi kollapsi ja tööstustoodangu langust ning ametnikud üritavad välja mõelda, kuidas raskustes majandust veel toetada saaks.

COVID-19 on Ühendriikides nõudnud vähemalt 94 700 inimese elu ja nakatanud 1,5 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles