New York Times pühendas esikülje viiruseohvritele

Copy
New York Timesi esikülg arvutiekraanil.
New York Timesi esikülg arvutiekraanil. Foto: AFP / Scanpix

Ajaleht New York Times paigutas täna oma esiküljele pika loetelu koroonaviiruse pandeemias surnud inimestest – tuhat nime ühtekokku pea sajast tuhandest ohvrist.

Nimed ja lühikirjeldused surmakuulutustest kogu riigis täitsid kuus veergu pealkirja all «USA surmad lähenevad 100 000-le, mõõtmatu kaotus». Alapealkiri lisas: «Nad ei olnud tühipaljad nimed loetelus. Nad olid meie.»

«Need tuhat inimest peegeldavad vaid üht protsenti ohvrite arvust. Keegi neist ei olnud pelk number,» kirjutas leht sissejuhatuses üleni tekstiga kaetud leheküljele.

Toimetaja Simone Landoni sõnul asendab tekstimassiiv tavapäraseid artikleid, fotosid ja graafikat, püüdes edastada kaotatud elu ulatust ja mitmekesisust.

Johns Hopkinsi ülikooli arvepidamine näitab, et Ameerika Ühendriikides on Covid-19 tõttu surnud üle 97 000 inimese.

New York Timesi loovjuht Tom Bodkin ütles, et ei mäleta 40 ajalehes oldud aasta jooksul ühtegi piltideta esilehte, ehkki on olnud ka ainult graafikaga lehti.

USA on koroonast kaugelt kõige enam vintsutatud riik. Seda nii surmade kui nakatunute arvult, keda on 1,6 miljonit. 

Saja tuhande surma piiri ületamist on oodata lähipäevil, kuid riik on tasapisi piiranguid leevendamas.  

President Donald Trump, kes püüdleb novembris tagasivalimist, soovib seda protsessi kiirendada, sest pandeemia on toonud kaasa töökohtade kaotuse ja majanduse aeglustumise. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles