Trumpi nõunik: näost näkku G7 tippkohtumine võiks tulla juunis

Copy
President Donald Trumpi riikliku julgeoleku nõunik Robert O'Brien Valge Maja juures ajakirjanikega rääkimas.
President Donald Trumpi riikliku julgeoleku nõunik Robert O'Brien Valge Maja juures ajakirjanikega rääkimas. Foto: AFP / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi julgeolekunõuniku sõnul tahavad maailma suurmajanduste liidrid väga oma kontoritest välja saada ja koroonaviiruse järgset maailma näost näkku arutada.

Algselt plaanis Trump korraldada G7 liidrite tippkohtumise Marylandi osariigis Camp Davidis 10.-12. juunil. Märtsis teatas ta pandeemia tõttu iga-aastase tippkohtumise tühistamisest ja ütles, et liidrid kohtuvad videosilla vahendusel.

«Kohtumine annab liidritele võimaluse otsustada, kuidas oma majandusi taasavada ja kuidas teha koostööd, et COVID kriis seljatada ja tuua oma rahvale tagasi tervis ja jõukus,» ütles Trumpi julgeolekunõunik Robert O'Brien telekanalile CBS.

«Me sihime hetkel juuni lõpu poole,» ütles O'Brien ja lisas, et seni saadetud kutsetele on tulnud positiivne tagasiside.

O'Brieni sõnul tagaksid USA ametnikud, et kõiki testitakse ja keskkond, kuhu juhtivate tööstusriikide liidrid kogunevad on ohutu.

«Me oleme tipnemisele väga lähedal, kui me just ei olegi Washingtonis haripunktis,» ütles ta. «Kui olukord seda lubab, ja me arvame, et lubab, siis meile väga meeldiks näost näkku G7 kohtumine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles