Somaalias hukkus Eidi pidustuste ajal plahvatuses viis inimest

BNS
Copy
Somaalia politseinik plahvatuskohta valvamas.
Somaalia politseinik plahvatuskohta valvamas. Foto: FEISAL OMAR / REUTERS/Scanpix

Somaalias hukkus pühapäeval Eid al-Fitri pidustuste ajal plahvatuses viis ja sai viga üle 20 inimese, teatas kohalik politsei.

«Meile laekunud esialgne info viitab, et plahvatuse sündmuskohalt on leitud viie inimese surnukehad ja veel üle kahekümne on vigastada saanud,» ütles politseiametnik Mohamed Muktar Baidoa linnast, mis asub pealinnast Muqdishost 250 kilomeetri kaugusel.

Plahvatuse põhjus ei ole veel selge.

«Vigastatud inimeste arv on üle kahekümne, nende seas naised ja lapsed, seega võib surmade arv tõusta, sest osa neist on raskelt vigastatud,» lisas Muktar.

Pealtnägija Mohamud Ibrahim ütles, et plahvatus kärgatas kui rahvas tantsis ja laulis.

«Ma ei ole ekspert, aga minu arust oli seal teeäärne lõhkekeha. Plahvatus oli suur ja see põhjustas rohkem ohvreid kui granaat võiks,» rääkis ta.

Teine tunnistaja Abdi Hassan kinnitas, et rahvas oli sündmuspaigale pidustusteks, eriti aga tantsimiseks, kogunenud nii laupäeval kui pühapäeval.

«Kuidas saab keegi valada süütute tsiviilisikute verd, kui nad naudivad Eidi pidustusi? Need ründajad, kes iganes nad on, pöörasid nende rõõmu kurbuseks,» lausus Hassan.

Islamimaailm tähistab praegu Eid al-Fitri püha, mis märgib paastukuu ramadaani lõppu.

Al-Qaedaga seotud äärmusrühmitus Al-Shabaab suruti 2011. aastal Muqdishost välja ja see on kaotanud suurema osa oma kantsidest, ehkki see kontrollib endiselt suuri maaalasid.

Mässulised on lubanud Somaalia rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse kukutada ja korraldavad valitsuse ja rahvusvaheliste sihtmärkide vastu sageli rünnakuid.

2013. ja 2016. aastal korraldas rühmitus ohvriterohkeid rünnakuid Muqdisho rannakohvikutes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles