Uus-Meremaad raputanud maavärin ei suutnud kõigutada peaministri intervjuud

Copy
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern vaatab üles, kui tema otse-eetris teleintervjuu ajal leidis aset maavärin.
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern vaatab üles, kui tema otse-eetris teleintervjuu ajal leidis aset maavärin. Foto: AP / Scanpix

Uus-Meremaa Põhjasaart raputas esmaspäeva hommikul maavärin magnituudiga 5,6, kuid ei suutnud kõigutada peaminister Jacinda Arderni otse-eetris teleintervjuud.

Maavärin leidis aset veidi enne kella 8 hommikul. Epitsenter asus pealinnast Wellingtonist umbes 90 kilomeetrit põhja pool Levini lähedal, umbes 52 kilomeetri sügavusel, edastas USA geoloogiateenistus (USGS).

Kiirabiteenistuse ja politsei teatel ei ole esialgu infot võimalike kannatanute või purustuste kohta. Samuti ei antud hiidlaine hoiatust.

Pealinnas Wellingtonis oli maavärinat tunda just siis, kui peaminister Ardern andis parlamendihoones hommikutelevisioonile intervjuud.

«Meil on siin just veidi maavärinat, Ryan,» ütles Ardern AM Show saatejuhile Ryan Bridge'ile, kes oli Aucklandis. «Üsna korralik maavärin, kui sa nägid asju minu selja taga liikumas.»

«Nüüd see lõppes,» lisas peaminister. «Meil on kõik korras.»

Uus-Meremaa seismilise seiresüsteemi GeoNet andmetel oli maavärina magnituud 5,8 ning sellele järgnes umbes 40 järeltõuget.

2011. aastal sai Christchurchis maavärinas surma 185 inimest. Selle maavärina magnituud oli 6,3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles