Austraalia põlenguohvrid elavad endiselt hüttides

Andrew Leeson
, ajakirjanik, AFP
Copy
66-aastane Wayne Keft oma maja rusude juures Cobargo linna lähedal. Koroonapandeemia on aeglustanud põlenguohvrite elude ülesehitamist.
66-aastane Wayne Keft oma maja rusude juures Cobargo linna lähedal. Koroonapandeemia on aeglustanud põlenguohvrite elude ülesehitamist. Foto: SAEED KHAN/AFP/Scanpix

Austraalia katastroofilistes maastikupõlengutes elukoha kaotanud inimesed elavad mitu kuud hiljem endiselt telkides, garaažides ja teistes ajutistes varjualustes, sest koroonaviiruse pandeemia on peatanud katsed nende elu uuesti üles ehitada.

Austraalia kagurannikul elab väikeses plekkseintega hütis kuueliikmeline perekond, trotsides lõunapoolkera lähenevat talve. Mänguasjade ja vooditega üle kuhjatud ehitis on olnud 51-aastasele Anita Lawrence`ile ja tema lastele koduks veebruarist alates.

Ta oli Tasmaanias, kui põlengud seal piirkonnas raevutsesid, hävitades juba valmis vaadatud materjale oma perele uue kodu ehitamiseks. «Iga väiksemgi asi kadus,» lausus ta põlengus mustaks tõmbunud puude lähedal seistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles