Briti peaministri abi tõrjus survet tagasiastumiseks

Copy
Dominic Cummings
Dominic Cummings Foto: JONATHAN BRADY/AFP/Scanpix Baltics

​Briti peaministri Boris Johnsoni nõunik Dominic Cummings ütles esmaspäeval, et on käitunud mõistlikult ja seaduslikult, tõrjudes kasvavat survet koroonaviiruse reeglite väidetava rikkumise pärast amet maha panna.

«Ma ei arva, et minu jaoks kehtivad ühed ja kõigi inimeste jaoks teised reeglid,» lausus Cummings ajakirjanikele oma esimesel pressikonverentsil selles ametis. «Kõiki asjaolusid arvestades usun, et käitusin mõistlikult ja seaduslikult.»

Cummings oli juba enne koroonakriisi paljude brittide jaoks piksevardaks seoses oma rolliga 2016. aasta Brexiti-kampaanias, mille tulemusena Suurbritannia Euroopa Liidust lahkus.

Kõigi erakondade esindajad on ühinenud teadusekspertide ja isegi paljude vaimulikega, taunides Cummingsit, kes sõitis koos oma koroonaviirusse nakatunud abikaasaga läbi riigi ajal, kui ametlik soovitus brittidele oli püsida kodus. 

Boris Johnson lausus pühapäeval üldsusele, et Cummings, kes sarnaselt peaministriga põdes samuti COVID-19, järgis isatundeid ja viis oma väikese poja vanavanemate juurde, kuna ta ise ja tema abikaasa olid haiged.

«Usun, et ta talitas samamoodi, nagu oleks teinud iga lapsevanem,» ütles peaminister. 

Võrguleht ConservativeHome on avaldanud kasvava nimekirja peaministri konservatiivse erakonna liikmetest, kes nõuavad avalikult Cummingsi tagandamist. Esmaspäeval oli nimekirjas 16 nime, mida on veel vähe, et heita väljakutse Johnsoni 80-kohalisele enamusele alamkojas. Kuid veebisait Politico märkis, et ainuüksi nimekirja avalikustamine on peaministri jaoks «halb märk».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles