Kadõrov ilmus pärast väidetavat koroonakahtlust välja

Copy
Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: SCANPIX

Tšetšeenia autoritaarne juht Ramzan Kadõrov, kes väidetavalt oli võimaliku koroonaviiruse pärast Moskvas haiglas, ilmus välja teisipäevasel valitsuse istungil ega kõnelnud haigusest.

Neljapäeval teatati ka Venemaa riiklikes agentuurides, et Kadõrov toimetati Moskvasse haiglaravile. Tšetšeenia ametiisikud ei kinnitanud seda ega lükanud ka otseselt ümber.

43-aastane Tšetšeenia juht postitas teisipäeval Telegrami kontolt, et juhtis koroonaviirust puudutavat koosolekut, lisades, et olukord Tšetšeenia haiglates on «stabiilne».

Lisatud oli foto, kus Kadõrov oli teiste ametikandjatega laia ovaalse laua ääres, ta ei kandnud maski, kuid istus teistest osalejatest eemal.

Vene agentuurid tsiteerisid meditsiiniallikaid, öeldes, et Kadõrovil kahtlustatakse koroonaviirust ja ta on arstide hoole all.

Kadõrov haaras Tšetšeenias võimu pärast seda, kui ta isa Ahmed Kadõrov 2004. aastal pommirünnakus surma sai. Ta on Vladimir Putini truu liitlane ning teda on süüdistatud ulatuslikus inimõiguste rikkumises.

Koroonaviirusele lähenes ta iseloomuliku üleolevusega, öeldes, et arstid, kes kaebavad kaitsevarustuse puudumise üle, on «provokaatorid» ning nad tuleb vallandada. 

Samuti ütles ta, et inimesed, kes rikuvad koroonaviiruse karantiini, tuleb tappa, samuti võrdles ta tšetšeene, kes pole eneseisolatsioonis ja teisi nakatavad, «terroristidega», kes tuleb matta auku.

Ramadaani lõppu tähistaval nädalavahetusel ei olnud Kadõrovit ebatüüpiliselt kohal ning ta postitas sotsiaalmeedias vaid sõnumeid ja pilte Groznõist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles