George Floydi surmas süüdi Minneapolise politseinik sai süüdistuse

Postimees
Copy
George Floyd
George Floyd Foto: Christopher Harris/AP

Minneapolises relvastamata mehe George Floydi surma järel vallandatud politseiametnik on arreteeritud ja talle on esitatud süüdistus mõrvas.

«Minneapolise ekspolitseinikule Derek Chauvinile esitati süüdistus mõrvas,» ütles maakonnaprokurör Mike Freeman ajakirjanikele. Freeman täpsustas, et süüdistuseks on kolmanda astme mõrv.

Prokuröri sõnul ei välista ta, et ka kolmele ülejäänud juhtunus osalenud politseiametnikule esitatakse süüdistused.

Valeraha kasutamises kahtlustatud Floyd võeti esmaspäeval kinni nelja Minneanapolise politseiniku poolt. Neist üks pani oma põlve ja kinnipeetava kaelale ja surus teda umbes üheksa minuti jooksul vastu maad, tegemata välja sellest, et Floyd ei saanud hingata. Juhtum jäi videole ja kõik neli politseinikku on praeguseks vallandatud.

Floydi kinni pidanud 44-aastase ametniku Derek Chauvini vastu on 19 tööaasta jooksul esitatud 12 kaebust, millest vähemalt üks on seotud kinnipeetava põhiseaduslike õiguste rikkumisega.

USA meedia teatel on ta aastate jooksul ühel korral sündmuse lahendamisel kasutanud ka tulirelva, tulistades 2008. aastal kodutüli lahendamisel kahtlusalust, kes üritas tema relva haarata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles