Minneapolises kehtestati liikumiskeeld

Copy
Minneapolise tänavatel reede hommikul.
Minneapolise tänavatel reede hommikul. Foto: Brian Peterson/AP

Minneapolise linnapea Jacob Frey kehtestas reedel linnas liikumiskeelu, mis algab kell 20.00 ja kestab kuni kella kuueni hommikul kohaliku aja järgi.

Liikumiskeelu eesmärgiks on ära hoida rüüstamist ja vägivalda. 

Tänavatel tohivad liikuda vaid rahvuskaart, politseinikud ning pääste- ja meditsiinitöötajad.

Minneapolise endisele politseiametnikule Derek Chauvinile esitati mõrvasüüdistus seoses mustanahalise mehe surmaga kinnipidamisel, teatas reedel prokuratuur. Prokuröri sõnul ei välista ta, et ka kolmele ülejäänud juhtunus osalenud politseiametnikule esitatakse süüdistused.

Nutitelefoniga filmitud videost nähtub, et kinnivõtmise ajal oli politseinik surunud üle viie minuti põlvega 46-aastase George Floydi kaelale. Floyd kuulutati hiljem surnuks.

Osariigiprokurör Erica MacDonald lausus, et president Donald Trump ja justiitsminister William Barr jälgivad isiklikult suure tähelepanuga juurdluse käiku. 

Meeleavaldused on viimastel päevadel korduvalt vägivaldseks rüüstamiseks muutunud. Süüdatud on hulgaliselt põlenguid ja tekitatud suurt ainelist kahju.

Minneapolise linna saadeti pärast kolm päeva kestnud rahvarahutusi korda valvama 500 rahvuskaardi liiget. 

«Meie üksused on treenitud kaitsma elusid, kaitsma omandit ning tagama inimestele õiguse rahumeelselt meelt avaldada,» ütles Minnesota rahvuskaardi kindralmajor Jon Jensen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles