Brasiilia tõusis koroonasurmade arvult maailmas neljandale kohale

Copy
Brasiilia kunstnik Alex Flemming lisas maskid portreedele Sao Paulo metroos, et hoiatada koroonaviirusega seotud ohtude eest.
Brasiilia kunstnik Alex Flemming lisas maskid portreedele Sao Paulo metroos, et hoiatada koroonaviirusega seotud ohtude eest. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Brasiilias on laupäevase seisuga registreeritud 28 834 kroonaviirusest põhjustatud surmajuhtumit, millega ta on möödunud koroonasurmade arvult Prantsusmaast ja tõusnud maailmas neljandale kohale.

Veel rohkem on surmajuhtumeid USA-s, Suurbritannias ja Itaalias.

Lõuna-Ameerika koroonaviiruse pandeemia keskmeks olevas riigis lisandus ööpäevaga 33 274 nakkusjuhtu, teatasid tervishoiuametnikud laupäeval.

Kokku on Brasiilias nakatunuid 498 444, millega ollakse USA järel maailmas teisel kohal.

Suurima koroonadiagnooside arvuga osariigid on São Paulo ja Rio de Janeiro, kuid ühe elanike kohta on nakatunuid rohkem vaestes põhja- ja kirdeosariikides, kus haiglad töötavad koormuse piiril.

Tervishoiuministeeriumi sõnul ei ole koroonapuhangu tipu saabumist võimalik ennustada, eksperdid ütlevad, et tegelik nakatunute arv võib olla kuni 15 korda ametlikust kõrgem, sest ulatuslikku testimist Brasiilias ei toimu. 

Viiruse hoogsa leviku taustal peavad föderaal- ja kohalikud võimud ägedat lahingut tervishoiupoliitika üle. 

Enamik osariike on kehtestanud osalise karantiini, kuid president Jair Bolsonaro soovib selle lõpetada ja majanduse kiiresti avada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles