Itaalias põhjustas furoori Milano haigla peaarsti väide, et viirust enam ei ole

Copy
Milano San Raffaele haigla peaarst Alberto Zangrillo.
Milano San Raffaele haigla peaarst Alberto Zangrillo. Foto: Reuters / Scanpix

Milano haigla peaarsti väide, et riigis enam ei ole koroonaviirust, põhjustas Itaalias esmaspäeval furoori ja sundis valitsust kutsuma inimesi ettevaatlikkusele. 

Itaalia valmistub sel nädalal karantiinimeetmete uueks oluliseks leevenduseks. Alates kolmapäevast on riiki lubatud välisturistid ja itaallased saavad liikuda regioonide vahel.

Valitsus hoiatab  siiski, et see on Itaalias 33 500 inimelu nõudnud pandeemia üks kõige ohtlikumaid faase ning kutsub inimesi kandma maske ja hoidma vahet. 

«Tegelikkuses Itaalias viirust kliinilises mõttes enam ei ole,» ütles Milano San Raffaele haigla peaarst Alberto Zangrillo, kelle sõnul viimase kümne päeva proovide uurimine näitab, et viiruse agressiivsus on kuu või paari taguse ajaga võrreldes imeväike.

Itaalia riikliku tervisenõukogu juht Franco Locatelli ütles, et on Zangrillo kommentaarist «rabatud».

«Piisab, kui vaadata iga päev kinnitust leidvate uute nakatumiste arvu, et näha koroonaviiruse Itaalias ringlemise visadust,» ütles Locatelli. «Kuni teesi, et viirus on kadunud, ei kinnita teaduslikud tõendid, soovitan neil, kes seda väidavad, itaallasi mitte segadusse ajada.»

Pühapäeval registreeriti Itaalias 355 uut koroonaviirusse nakatumist, peamiselt riigi põhjaosas Lombardias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles