Kreeka viskab asüülitaotlejate saartelt ümberkolimiseks teised pagulased tänavale (2)

, Ajakirjanik, AFP
Copy
Pagulasstaatuse saanud inimesed kogunesid eelmisel nädalal Ateenas ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Ameti (UNHCR) juurde meelt avaldama enda peatse elupaigast väljatõstmise vastu.
Pagulasstaatuse saanud inimesed kogunesid eelmisel nädalal Ateenas ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Ameti (UNHCR) juurde meelt avaldama enda peatse elupaigast väljatõstmise vastu. Foto: Louisa Gouliamaki / AFP / Scanpix

Abdelkader Rahmoun pole maganud juba mitu ööd. Ateena lähistel elav 44-aastane süürlane ja tema perekond on nende tuhandete Kreekas põgenikustaatuse saanud inimeste seas, kes kaotavad peagi ajutise kodu, mis võimud on neile andnud, sest sinna paigutatakse elama saartel asuvatest laagritest mandrile toodavad migrandid.

Tänasest hakkavad Kreeka võimud kolima riigi mandriosas korteritest, hotellidest ja laagritest välja enam kui 11 200 inimest, et teha ruumi saartel seni ülerahvastatud ja ebasanitaarsetes laagrites elavatele asüülitaotlejatele.

Rahmouni perele on antud juuni lõpuni aega, et vabastada tilluke Euroopa Liidu toetusega üüritud korter Piraeuse sadama lähistel. «Me riskime lõpetada tänaval,» lausus AFP-le kurnatud kahe lapse isa, kes varem töötas taksojuhina.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles