George Floydi surma põhjustas lämbumine (3)

Copy
George Floyd, kes kaotas 25. mail 2020 Minneapolises elu
George Floyd, kes kaotas 25. mail 2020 Minneapolises elu Foto: Christopher Harris/AP/Scanpix

Mustanahalise ameeriklase George Floydi perekonna tellitud eraviisiline lahkamine näitas, et ta suri politseiniku tõttu lämbumisse, mitte varasema südameprobleemi tagajärjel nagu seisis ametlikus surmatunnistuses, teatas perekonna advokaat esmaspäeval.

«Sõltumatud kohtumeditsiini uurijad, kes viisid läbi Floydi lahkamise pühapäeval, jõudsid järeldusele, et surma põhjus oli püsiva surve avaldamise läbi tekitatud lämbumine,» ütles advokaat Ben Crump.

Advokaat lisas pressikonverentsil, et kahtlemata oleks ta täna veel elus, kui politseinik Derek Chauvin poleks survestanud ta kaela ning teised kaks politseinikku poleks tema keha kinni hoidnud. 

Eelmisel esmaspäeval suri Minneapolises valgete politseinike kinnipidamise ajal relvitu afroameeriklane Floyd.

Tapmine vallandas massilise reaktsiooni politseivägivalla ja rassismi vastu kogu riigis ning võtab üha suuremaid ning paiguti ka vägivaldsemaid mõõtmeid.

Mitmel pool riigis on vägivallaga seoses kehtestatud ka öine liikumiskeeld, viimati teatas esmaspäeval New Yorgi linnapea Bill de Blasio, et kehtestab kooskõlastatult kuberner Andrew Cuomoga välja öise liikumiskeelu ka Ühendriikide suurimas linnas New Yorgis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles