Endine tipp-poksija Floyd Mayweather tasub George Floydi matusekulud

Copy
Viies kaalukategoorias tiitleid võitnud endine tipp-poksija Floyd Mayweather.
Viies kaalukategoorias tiitleid võitnud endine tipp-poksija Floyd Mayweather. Foto: Imago/ScanPix

Endine poksitšempion Floyd Mayweather pakkus valgenahalise politseiniku tõttu kinnipidamisel surnud George Floydi matuse ja mälestusteenistuse kulude eest tasumist ning ohvri perekond võttis pakkumise vastu.

Mayweather oli isiklikult ühenduses perekonnaga, ütles Mayweather Promotionsi juht Leonard Ellerbe esmaspäeval.

Endine tipp-poksija võtab enda kanda 9. juunil Texase osariigis asuvas Floydi kodulinnas Houstonis aset leidvate matuste kulud ning ka veel mõned teisedki arved.

Mustanahaline Floyd suri 25. mail, kui Minneapolise politseinik surus talle ligi üheksa minuti jooksul põlve kaelale ning kinnipeetu lämbus.

Floydi surm vallandas esmalt Minneapolises ja hiljem kõikjal riigis ulatuslikud meeleavaldused, millest osa on muutunud ka vägivaldseks. Esmaspäeval lubas president Donald Trump protestijate korralekutsumiseks tuua pealinna Washingtoni tänavaile ka sõjaväe.

Nevada osariigis Las Vegases elav Mayweather ei ole Floydi perekonnaga otse varem kohtunud.

Mayweather pidas oma profikarjääri jooksul 50 matši, millest ta ei kaotanud ühtegi.

Viis tiitlit võitnud Mayweather tasus ka ühe oma vastase matusekulud. Nimelt võitis ta oma esimese maailmameistritiitli, kui alistas 1998. aastal Genaro Hernandeze. Viimane suri 13 aastat hiljem vähki ning Mayweather võttis enda kanda kõik matusekulud.

Mayweatherit peetakse oma põlvkonna üheks paremaks poksijaks. Enne 2017. aastal kinnaste varna riputamist on ta teiste seas alistanud Filipiinide poksija Manny Pacquiao, Mehhiko poksija Canelo Álvareze, ameeriklase Oscar de la Hoya ja puertoriikolase Miguel Cotto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles