Autopommiplahvatuses Teheranis hukkus tuumateadlane

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani politseinikud ja eksperdid auto juures Põhja-Teheranis, mis lendas täna magnetpommi tõttu õhku.
Iraani politseinikud ja eksperdid auto juures Põhja-Teheranis, mis lendas täna magnetpommi tõttu õhku. Foto: SCANPIX

Iraani pealinnas Teheranis lendas täna õhku tuumateadlasele Mostafa Ahmadi-Roshan kuulunud auto, lisaks sai viga veel kaks auto olnud inimest.

Teherani provintsi asekuberner Safarali Baratloo süüdistas intsidendis Iisraeli, tõstes temperatuuri diplomaatilises patiseisus lääneriikidega. Kui Iraani väitel teenib riigi tuumaprogramm rahu huve, siis lääneriikide kinnitusel arendab Iraan selle varjus tuumarelva, vahendas Reuters.

Iraani meedia andmetel töötas 32-aastane professor Ahmadi-Roshan Natanzis asuvas uraanirikastustehases osakonna juhatajana.

Mootorrattaga ringi liikunud ründaja oli kinnitanud magnetpommi teadlase autole. Pealtnägijate sõnul oli mootorrattal istunud kokku kaks inimest. 

Kohalike allikate kinnitusel juhtus plahvatus Allameh Tabatai ülikooli teaduskonna juures, vahendas BBC.

Baratloo sõnul oli pomm samasugune, nagu on viimastel aastatel kasutatud tuumateadlaste pihta suunatud rünnakutes.

Iraani valitsus on ka varem süüdistanud Iisraeli ja Ameerika Ühendriikide luureteenistusi. Mõlemad riigid on süüdistused aga tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles