Rahumeelsed protestijad tõrjuti Trumpi teelt pisargaasiga ja kummikuulidega (11)

Postimees
Copy
Märulipolitsei tegi eile õhtul Washingtonis rahumeelsele protestile lõpu vägivallaga.
Märulipolitsei tegi eile õhtul Washingtonis rahumeelsele protestile lõpu vägivallaga. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Eile õhtul olid Washingtoni Valge Maja lähistele kogunenud sajad rahumeelsed protestijad, et väljendada oma pahameelt politseivägivalla üle. Kõigest mõni minut enne seda, kui USA president Donald Trump alustas ametiresidentsi roosiaias sõnavõttu, et seejärel kõndida lähedal asuva kiriku juurde endast pilte tegema, ajas politsei inimesed aga jõuliselt pisargaasi, kummikuulide ja šokigranaatidega laiali.

Mitmed USA meediakanalid kirjeldasid, kuidas eile pisut enne kella 19 õhtul kohaliku aja järgi (kella 2 paiku öösel Eesti aja järgi) rullus nende ees lahti vastuoluline situatsioon: ühelt poolt kuulutas Trump ennast kõigi rahumeelsete protestijate liitlaseks, samas kui Valge Maja lähistel Lafayette’i väljakul valitses kaos, kui meeleavaldajad põgenesid turvalist kohta otsides politseinike eest.

Kava külastada Valge Maja lähedal asuvat Püha Johannese episkopaalkirikut, mida tuntakse ka presidentide kirikuna, sündis Trumpi administratsioonis pärast seda, kui pühapäeval süütasid meeleavaldajad pühakoja, kus leegid siiski kiiresti summutati.

The Washington Posti andmeil soovis Trump tules kannatada saanud kiriku külastamisega näidata, et olukord pealinnas ja riigis on kontrolli all ning ta ei pelga meeleavaldusi.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles