Briti valitsus: koroonapiirangud ei tähenda seksikeeldu

Copy
Grafiti Londonis. Foto on illustreeriv.
Grafiti Londonis. Foto on illustreeriv. Foto: EMPICS Entertainment/ScanPix

Briti valitsus oli täna sunnitud selgitama, et koroonapiirangud, mis keelavad eri leibkonda kuuluvatel inimestel üksteise pool ööbida, ei kriminaliseeri seksi.

Esmaspäeval jõustnud uute reeglitega on mõningad sotsiaalsete kontaktide piirangud tühistatud, aga juurde on tulnud pügal, mis keelab kahe eri leibkonnast inimese kohtumise eraruumides.

Sotsiaalmeedia ristis selle kiiresti seksikeeluks, aga mõned nutikamad osutasid, et seks on keelatud küll siseruumides, aga mitte vabas õhus.

Regionaalarengu minister Simon Clarke ütles raadiojaamale LBC, et ei ole meetme iseloomustusega rahul, sest selle eesmärk on kaitsta rahva tervist ja vähendada nakatumist.

«Selgelt on väga tähtis, et inimesed püsiksid omas kodus ja meil ei oleks ühiskonnas mingit täiendavat nakatamisohtu, ja see on oluline samm selle kestlikuks muutmise suunas,» ütles ta.

Clarke keeldus vastamast küsimusele, kas väljas on seksimine lubatud, kuid kinnitas, et vabas õhus on viiruse edasikandumise oht märksa väiksem kui siseruumides.

«Loomulikult ei julgusta me inimesi midagi sellist väljas tegema ei praegu ega ühelgi muul ajal.»

Uute reeglite järgi võivad inimesed kuni kuuekesi väljas sportida või näiteks grillida. 

«Ükski inimene ei tohi osaleda kogunemistel, mis leiavad aset siseruumides avalikus või erakohas, ja millest võtab osa kaks või rohkem inimest.»

Reeglite rikkujat ootab kuni 100 naela suurune rahatrahv. Politseil ei ole aga voli kellegi koju minna, kuid tegemist ei ole just tõsise kuritegevusega, on valitsus lisanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles