FOTOD ⟩ Ohtlik torm jõudis India finantspealinna Mumbai lähistele

Copy

Võimas torm Nisarga maabus täna India finantspealinnast Mumbaist umbes saja kilomeetri kaugusel rannikulinnas Alibagis, rebides majadelt katuseid.

Kohalikud võimud olid tormi ootuses andnud korralduse bürood ja vabrikud sulgeda ning äsja koroonaviiruse piirangutest vabanenud inimestel koju jääda.

Tsüklonid on Mumbaid ja selle ümbrust tavaliselt säästnud, viimane tugev torm oli linnas 1948. aastal, kuid Nisargaga võrreldavat tormi pole piirkonnas nähtud viimase saja aasta kestel.

Nüüd evakueeriti Maharashtra ja Gujarati osariigi tulvaohtlikelt aladelt vähemalt 100 000 inimest.

Araabia merelt saabunud torm maabus õhtupoolikul Mumbaist lõunas, teatasid meteoroloogid.

Ilmateenistus on hoiatanud paduvihma ja tugeva tuule eest, mis puhub 28–30, iiliti aga kuni 33 meetrit sekundis. Tormis võib lainetus tõusta kuni kahemeetriseks.

Seni koroonaviiruse tõttu enim räsida saanud Maharashtra ja Gujarati osariigid kutsusid juba kokku kriisikomisjonid ning viisid päästjad kõrgendatud valmisolekusse. Tõenäoliselt on oodata ulatuslikke tulvasid, mis annab niigi ülekoormatud tervishoiusüsteemile oma hoobi.

Torm mõjutab ilmselt ka piirkonna majanduselu taastumist.

Alibagi linn on Bollywoodi staaride ja töösturite meelispaik, kus paljudel on suvemajad.

Mumbais kehtestas politsei 18 miljonile elanikule taas piirangud. 

«Hoiduge jalutamast randades, promenaadidel, parkides ja teistes sellistes rannikuala kohtades,» manitses politsei Twitteris.

Mumbaist lahkuvad erirongid, mis on viimastel nädalatel viinud linnast miljoneid töökohti kaotanud majanduspagulasi, on muutnud tormiga seoses oma sõidugraafikuid. Samuti on värskelt taastunud siseriiklik lennuliiklus osaliselt uuesti peatunud.

Kaks nädalat tagasi nüpeldas Bengali lahelt tulnud tsüklon Amphan India idarannikut ja sealset Lääne-Bengali osariiki. Indias ja naabruses asuvas Bangladeshis sai surma enam kui sada inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles