Washingtoni mees lubas 70 politsei eest pagenud protestijat oma koju varjule (5)

Copy
Politsei piiramisrõngas meeleavaldajad Washingtonis Swanni tänaval, kus kohalik elanik Rahul Dubey neist mitukümmend oma majja varjule võttis.
Politsei piiramisrõngas meeleavaldajad Washingtonis Swanni tänaval, kus kohalik elanik Rahul Dubey neist mitukümmend oma majja varjule võttis. Foto: SWNS.com/Scanpix

Kui Washingtoni elanik Rahul Dubey nägi üleeile õhtul, kuidas politsei eest pipragaasi pilves pagevad meeleavaldajad jäid tema kitsale kodutänavale lõksu, tegi ta seda, mida mehe sõnul oleks igaüks teinud: ta avas oma maja ukse ning lubas umbes 70 inimest terveks ööks tuppa varjule.

USA pealinnas politseivägivalla ja rassismi vastu meelt avaldama kogunenud inimesed sattusid Dubey koduks olevale Swanni tänavale esmaspäeva õhtul kella 19 paiku, kui korrakaitsjad asusid liikumiskeelu rikkujaid laiali ajama helikopterite ja šokigranaatidega. Dubey maja ees piiras politsei protestijad, neist suurem osa noorukid, sisse.

«Nad päästsid otse mu trepi ees rahumeelsete meeleavaldajate kallal valla tõelise põrgu,» rääkis Dubey raadiovõrgule NRP. «Ma lihtsalt lõin ukse lahti. Ja ma lihtsalt karjusin: «Tulge sisse. Tulge majja, tulge majja.» Ma sõna otseses mõttes kuulsin, kuidas pealuud murdusid.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles