Liibüa ühtsusvalitsuse väed vallutasid tagasi Tripoli lennujaama

Copy
Liibüa rahvusvaheliselt tunnustatud valitsusele lojaalsed võitlejad Tripoli lõunaosas.
Liibüa rahvusvaheliselt tunnustatud valitsusele lojaalsed võitlejad Tripoli lõunaosas. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Liibüa ühtsusvalitsusele lojaalsed väed teatasid kolmapäeval, et vallutasid väepealik Khalifa Haftari üksustelt tagasi Tripoli rahvusvahelise lennujaama.

«Meie väed on täielikult vabastanud Tripoli rahvusvahelise lennujaama,» ütles ühtsusvalitsust toetavate vägede kõneisik Mohamad Gnounou avalduses.

Tripoli lõunaküljel strateegilises piirkonnas asuv lennujaam on olnud suletud alates 2014. aastast. Haftari üksused hõivasid selle eelmisel aastal.

Haftari üksused alustasid mullu aprillis pealetungi Tripoli vallutamiseks. Vaenutegevus on nõudnud sadu inimelusid ja sundinud umbes 200 000 inimest oma kodudest põgenema.

Gnonou sõnul jälitavad valitsusväed Haftari võitlejaid, kes põgenevad lõunasse Gasr Ben Gashiri poole.

Sõjaline operatsioon Liibüa suurima tsiviillennuvälja tagasivõtmiseks algas kolmapäeva hommikul ning valitsusele lojaalsetele jõududele andsid õhutoetust droonid, lisas ta.

Viimase kahe nädala jooksul korraldasid valitsusele lojaalsed väed ulatuslikke maa- ja õhurünnakuid lennujaama ümbruses, et valmistada ette lõplikku rünnakut.

Haftari üksused ei ole kaotust kommenteerinud.

Valitsusvägesid toetab Türgi, mis on saatnud droone ja õhutõrjesüsteeme. Haftari aga toetavad Egiptus, Araabia Ühendemiraadid ja Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles