Valge Maja: Trump on endiselt ülekaaluline, kuid muidu hea tervisega

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump ei kannata hüdroksüklorokviini kõrvalmõjude käes ja on hea tervise juures, kuigi ta on endiselt ülekaaluline, teatas Valge Maja kolmapäeval pärast riigipea tervisekontrolli raporti avaldamist.

«President on endiselt terve,» ütles Valge Maja pressisekretär Kayleigh McEnany ajakirjanikele.

Presidendi ametlik ihuarst Sean Conley ütles, et «ei olnud mingeid märkimisväärseid leide või muudatusi raportis».

Conley sõnul kaalub Trump 110,67 kilogrammi ehk veidi rohkem kui eelmisel aastal. Arvestades presidendi pikkuse (1,91 meetrit) ja kaalu suhet, on ta ülekaaluline nagu ka eelmise aasta tervisekontrolli ajal.

Ihuarsti sõnul ei ole Trumpil, kes kasutab ja promob malaariavastast ravimit hüdroksüklorokviini kaitseks koroonaviiruse vastu, tekkinud ravimi kõrvalmõjusid. Korduvad koroonatestid on andnud samuti negatiivse tulemuse.

Trump on avaldanud terviseraporti igal aastal. Eelmine tervisekontroll tehti 2019. aasta veebruaris. Novembris tegi ta visiidi valitsuse haiglasse, öeldes, et see on sissejuhatus uue aasta kontrollile. USA meedia spekuleeris, kas Trump varjab mõnda terviseprobleemi.

Conley ütles, et ülejäänud osa 2020. aasta tervisekontrollist tehti aprillis.

Trump sai presidendiks 70-aastasena, olles vanim ametisse astunud riigipea. Sel kuul saab ta 74-aastaseks. Trumpi demokraadist rivaal novembris peetavatel presidendivalimistel, endine asepresident Joe Biden on 77-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles