Viini Riigiooper avab uksed sajale külastajale etenduse kohta

BNS
Copy
Viini Riigiooper
Viini Riigiooper Foto: imago stock&people/imago/blickwinkel

Maailmakuulus Viini Riigiooper taasavab esmaspäeval uksed, kuid valitsuse kehtestatud koroonatõrjemeetmete tõttu ainult 100 külastajale etenduse kohta, teatas ooperimaja kolmapäeval.

Alates reedest jätkuvad klassikalise muusika kontserdid ka Viini kuulsas Musikvereinis ja Konzerthausis, kuid nendeski vaid piiratud hulgale külastajatele.

«Meil on ainult 100 inimest saalis. Seda pole väga palju, kuid see on algus, ja see on see, kuidas muusikat tuleb ja peab kogema – vahetult,» ütles dirigent Daniel Barenboim, kes juhatab Viini filharmooniaorkestrit reedel Musikvereinis esimesel kontserdil pärast koroonapiirangute leevendamist.

Kõik orkestri liikmed andsid kolmapäeval negatiivse viiruseproovi. Nad mängivad ilma kaitsemaskideta, kuid järgides vahemaa hoidmise reegleid, ütlesid korraldajad.

Sel nädalal Viini saabunud Barenboim kirjeldas kolmapäevast orkestriproovi väga liigutavana.

Berliini Riigiooperi muusikadirektor lisas pressikonverentsil, et ta hoidis end töös klaverimänguga ja kontsertide salvestamisega voogedastusena. Tema viimane kontsert publiku ees oli 13. märtsil.

Viini Riigiooperis korraldatakse sel kuul ühtekokku 14 kontserti kuni 100 inimesele.

1709-kohaline ooperimaja ütles, et kõik kontserdid edastatakse ka otseülekandena ja tasuta.

Suuremad ooperietendused taasalgavad alles septembris.

Alates 1. juulist on Austrias lubatud siseruumides üritused maksimaalselt 250 inimesele ja alates 1. augustist kuni 500 inimesele.

Viini Riigiooper korraldab hooajal tavaliselt 350 kontserti või etendust ühtekokku umbes 600 000 inimesele, teenides piletimüügist umbes 131 000 eurot päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles