McCanni kadumisloo peamine kahtlusalune on sakslasest pedofiil

Copy
Madeleine McCann.
Madeleine McCann. Foto: AP/Scanpix

13 aastat tagasi Portugalis Algarve regioonis Praia da Luzis kadunuks jäänud Briti tüdruku Madeleine McCanni juhtum on seni veel lahendamata müsteerium. Kolme riigi ühises uurimises võidi aga viimaks saavutada läbimurre.

Saksa politsei teatel on leitud uus kahtlusalune, kelleks on Saksamaal laste seksuaalse kuritarvitamise ja narkokaubanduse eest vanglakaristust kandev 43-aastane. Der Spiegeli teatel on kahtlusaluseks Christian Brückner, kes anti 2017. aastal Portugali võimude poolt Saksamaale välja. Saksa juhtivuurija Christian Hoppe selgitas ZDFile, et uurimise tulemusena selgus mehe võimalik seotus McCanni kadumisega.

Võimudele teadaolevalt elas kahtlusalune aastatel 1995-2007 Portugali Algarve piirkonnas, külastades sel perioodil lühiajaliselt ka Saksamaad. Juhutöödest elatunud mees olla politsei teatel lisaraha teeninud turismipiirkonnas sissemurdmisi korraldades ning narkootikume müües. Hoppe sõnul on võimalik, et mees võiski McCannide poolt üüritud korterisse sisse murda ja langetada spontaanse otsuse Madeleine’i röövimiseks.

Tagasi üles