New Yorgis maandus lennuk Hudsoni jõkke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

New Yorgis maandus pärast ebaõnnestunud õhkutõusu Hudsoni jõkke US Airways'i Airbus A320 tüüpi lennuk, imekombel jäid kõik pardal olnud inimesed ellu.


Lennuk oli teel La Guardia lennuväljalt Charlotte'i linna Põhja-Carolinas, vahendas

CNN.com

. Lennukis viibinud Alberto Panero sõnul jäid kõik lennukis viibinud 150 reisijat ning 5 meeskonnaliiget ellu.

Õnnetuspaigas ulatub vee sügavus umbes 22 meetrini, vahendas Los Angeles Times.  Termomeetri järgi küündis veetemperatuur 5 plusskraadini ja õhutemperatuur 6 miiinuskraadini Celsiuse järgi.     

Lennukit juhtinud kapten Chesley B. Sullenberger III teenis oma oskusliku tegutsemisega üksnes kiidusõnu.

New Yorgi linnapea Michael Bloomberg nimetas seda «meisterlikuks».

New Yorgi kuberner David Paterson nimetas 57-aastase kapteni tegutsemist kangelaslikuks ja juhtunut «Hudsonil juhtunud imeks».

Ka Ühendriikide president George W. Bush kiitis lennuki meeskonna õnnestunud hädamaandumise eest, vahendas AP.

«Laura ja mina oleme rabatud meeskonna oskustest ja sangarlikkusest ning samuti päästetöötajate ja vabatahtlike pühendunud ning omakasupüüdmatust tegutsemisest reisijate päästmisel jäisest Hudsoni jõest,» kommenteeris president abikaasa ja enda emotsioone.

«Tänu jumalale ja tänu piloodile,» rääkis Panero uudisteagentuurile CNN. «Ma ei suuda uskuda, et tal õnnetus lennuk turvaliselt alla tuua,» lisas ta.

CNNi teatel tuvastati ühel meeskonnaliikmel jalas lõikehaav ja paljud reisijad vajasid arstiabi, kuna nad olid tükk aega külmas vees olnud, kuid linnapea Bloomberg kinnitas AFP-le, et «tõsiste vigastuste» kohta temal andmed puuduvad.

CNNi uudistesaate andmeil kukkus lennuk jõkke ilmselt lennukimootorisse lennanud linnuparve tõttu.

Reisijate sõnul kuulsid nad plahvatust ning tundsid lennukis suitsu ja põlemise lõhna.  

Lennuki piloot teatas seejärel, et üritab lennuki maandada tagasi La Guardia lennuväljale, kuid lennuk ei pidanud vastu ning maandus jõkke.

Piloodil õnnestus lennuk vette maandada nii, et lennuk ei purunenud ning seetõttu õnnestus kõigil reisijail lennukist väljuda.

Sullenbergeril on enam kui 40 aastat kogemust lendurina, viimased 29 aastat on ta töötanud kaptenina lennufirmas US Airways. Enne karjääri tsiviillennunduses töötas ta mõnda aega Ühendriikide lennuväes hävituspiloodina.  

CNNi andmeil on lennuk siiani veepinnal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles