Krimmi kohus mõistis Jehoova tunnistaja kuueks aastaks vangi

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sergei Savostyanov/Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix Baltics

Venemaa annekteeritud Krimmi kohus mõistis neljapäeval ühe Jehoova tunnistaja väidetava ekstremistliku tegevuse eest kuueks aastaks vangi.

Krimmi ülemkohus määras apellatsiooni läbivaatamisel Artjom Gerassimovile karistuseks kuus aastat vabaduskaotust, on öeldud Jehoova tunnistajate avalduses, mille kohaselt kaebab kaitsja otsuse edasi.

Venemaa kuulutas 2017. aastal Jehoova tunnistajad seadusevastaseks äärmusorganisatsiooniks ning on sestsaadik määranud jehovistidele pikki vanglakaristusi, kaasa arvatud Taani kodanikule Dennis Christensenile, kes mõisteti 2019. aasta veebruaris kuueks aastaks vangi.

Jarrod Lopes, Jehoova tunnistajate kõneisik, ütles, et neljapäevane Krimmi ülemkohtu otsus on «uus julmuse tase usulises tagakiusamises».

«Alates 2017 aasta Venemaa ülemkohtu otsusest, millega Jehoova tunnistajad kuulutati seadusvastaseks äärmusorganisatsiooniks, on see esimene kord, kui kohtuotsuse edasikaebamise tulemuseks on veel karmim karistus,» ütles ta pressiteates.

Esialgu määrati Gerassimovile märtsis Jaltas toimunud kohtuistungil rahatrahv ning temaga koos kohtu all olnud Sergei Filatovile kuueaastane vanglakaristus.

Uurijate sõnul pidas rühm jehoviste usutalitusi, mis klassifitseeriti ekstremistliku tegevusena.

Prokurör kaebas hiljem kohtuotsuse edasi, nõudes Gerassimovile kuue ja poole aasta pikkust vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles