Soome rahandusminister astub skandaali tõttu tagasi (8)

Copy
Soome rahandusminister ja Keskerakonna esimees Katri Kulmuni.
Soome rahandusminister ja Keskerakonna esimees Katri Kulmuni. Foto: www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva / Scanpix

Soome Keskerakonna esimees Katri Kulmuni teatas reedel, et astub rahandusministri kohalt meediakoolituse skandaali tõttu tagasi, kuid jätkab erakonna juhina.

Kulmuni andis otsusest teada reedel parlamendihoones antud pressikonverentsil ning ütles, et teavitas sellest ka peaminister Sanna Marinit.

«Harjutasin kõnekoolitusel näiteks erakonna üldkogu kõne pidamist. Seda ei oleks pidanud tegema,» sõnas Kulmuni. Ta ütles, et ei pööranud sel hetkel tähelepanu sellele, et harjutustel poleks pidanud olema ülesandeid, mida võidakse seostada tema tööga erakonna juhtimisel.

«Pean toimunu pärast kandma poliitilist vastutust, kuigi pole olnud teadlik kõigist hangetest ning pole neid ka tellinud. Ka mina sain treeningule kulutatud kogusummast teada alles sellel nädalal,» ütles Kulmuni.

Skandaal sai alguse, kui ajakiri Soumen Kuvalehti teatas teisipäeval, et endine majandusminister ning praegune rahandusminister Kulmuni on võtnud sügisest alates kommunikatsioonikoolitusi. Koolituste eest tasus algul töö- ja majandusministeerium ning seejärel, Kulmuni töökoha vahetudes rahandusministeerium.

Rahandusministeeriumi meediale edastatud arvete alusel oli summa kokku üle 56 000 euro ning koosneb viiest eraldi arvest, mis on väljastatud 2019. aasta augusti ning 2020. aasta märtsi vahelisel ajal.

Avalikkuse pahameelt ei tekitanud mitte see, et Kulmuni sai abi oma rambipalaviku ravimisel, vaid see, et suured arved tasusid ministeeriumid ehk teisisõnu maksumaksja. Nüüd lubas Kulmuni ise ministeeriumile arved tagasi maksta.

Ajakirjanduses imestati ka selle üle, kas Kulmunit koolitati ministri või erakonna juhi rollis.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles